Sådan laver du SMS-genveje i iOS 10

Det kan være vanskeligt at skrive på et touchscreen-tastatur. Du kan bruge autokorrekturfunktioner og stavekontrolmuligheder for at gøre det lidt bedre, men du vil måske opdage, at visse sætninger, som du skriver meget, kan være irriterende at gentage igen og igen. En måde at løse dette på er ved at oprette en tekstmeddelelsesgenvej, hvor dit tastatur automatisk erstatter en bestemt sekvens af tegn med en sætning, som du angiver. Du plejede at være i stand til at gøre dette med en funktion mærket som genveje i tidligere versioner af iOS, men det har ændret sig en smule i iOS 10.

Heldigvis kan du stadig oprette disse SMS-genveje i iOS 10, selvom midlerne til at gøre det har ændret sig lidt. Vores guide nedenfor viser dig, hvor du kan finde denne nye placering og oprette en genvej, der gør det lidt nemmere at indtaste oplysninger med iPhone-tastaturet.

Brug af teksterstatninger som tekstmeddelelsesgenveje på en iPhone 7

Trinene nedenfor blev udført på en iPhone 7 Plus i iOS 10.2. Disse trin fungerer også for andre iPhone-modeller, der bruger iOS 10.

Trin 1: Åbn Indstillinger menu.

Trin 2: Rul ned og vælg Generel mulighed.

Trin 3: Tryk på Tastatur knap.

Trin 4: Tryk på Teksterstatning mulighed.

Trin 5: Tryk på + ikonet øverst til højre på skærmen.

Trin 6: Indtast den genvej, du vil skrive i Genvej feltet, skal du indtaste den sætning, der skal erstatte denne genvej i Udtryk feltet, og tryk derefter på Gemme knappen øverst til højre på skærmen.

Når du nu skriver genvejen i en tekstbesked og derefter trykker på mellemrumstasten, vil den sætning, du har angivet, automatisk erstatte genvejen.

Vil du gerne slå den kliklyd fra, som du hører, når du skriver et bogstav på dit tastatur? Find ud af, hvordan du deaktiverer tastaturklik på en iPhone, så du kan skrive i stilhed.