Sådan låser du skærmrotation i iOS 9

Det kan være frustrerende, når du forsøger at rotere din iPhone-skærm for at se på eller læse noget, men de data, du forsøger at se, bliver ved med at rotere sammen med skærmen. iPhone vil automatisk orientere sig selv baseret på, hvordan enheden er placeret, og den orientering stemmer muligvis ikke altid overens med den måde, du vil se skærmen på.

Men skærmorienteringen behøver ikke at være adaptiv, og du kan vælge at låse den i portrætretningen. Selvom dette lejlighedsvis kan gøre visse situationer vanskeligere, kan du opleve, at en konsistent, låst skærmorientering er mere egnet til den måde, du bruger din enhed på. Lær hvordan du låser din iPhone i stående retning med vejledningen nedenfor.

Låseskærmrotation på din iPhone i iOS 9

Trinnene i denne artikel blev udført på en iPhone 6 Plus i iOS 9. Disse trin vil lede dig til en menu på din iPhone kaldet Kontrolcenter. iPhones kontrolcenter er altid tilgængeligt fra startskærmen, men kan også konfigureres til at være tilgængeligt fra låseskærmen og i apps. Hvis du opdager, at du ikke er i stand til at komme til kontrolcenteret fra din låseskærm eller en app, så kan du lære at konfigurere iPhone kontrolcenter til at slå disse muligheder til eller fra.

Desværre kan iPhone kun låses i stående retning. Der er ingen måde at låse den i liggende retning.

  1. Stryg op fra bunden af ​​din startskærm (eller fra bunden af ​​låseskærmen eller i en app, hvis disse muligheder er aktiveret på din enhed).
  1. Tryk på knappen øverst i kontrolcenteret med hængelåsen inde i en cirkulær pil. Knappen vil være hvid, når indstillingen er aktiveret, og du vil også se det samme ikon i statuslinjen øverst på din iPhone-skærm.

Har du en iPhone 6 Plus eller 6S Plus? Der er en funktion på disse større enheder kaldet Reachability, der giver dig mulighed for at trække dine ikoner ned, så enheden er nemmere at styre med én hånd. Lær, hvordan du slår Reachability til eller fra på din enhed.

Se også

  • Sådan sletter du apps på en iPhone 8
  • Sådan tjekker du en iTunes-gavekortsaldo på en iPhone
  • Hvad er et badge-app-ikon på en iPhone?
  • Sådan gør du din iPhone højere