Hvordan centrerer jeg tekst i Word 2010?

Microsoft Word-dokumenter kan oprettes af mange forskellige årsager, men to af de mere almindelige anvendelser er til skolepapirer eller dokumenter skrevet i et arbejdsmiljø. Disse situationer inkluderer ofte deres egne formateringskrav, hvoraf en del kan kræve, at du centrerer tekst enten vandret eller lodret.

Da dette er en fælles opgave for mange Word-dokumenter, er det noget, du kan udføre i et minimalt antal trin. Så uanset om du skal centrere din Word 2010-tekst vandret eller lodret, kan du lære hvordan ved at læse vores selvstudier nedenfor.

Centrer tekst vandret i Word 2010

De følgende trin viser dig, hvordan du centrerer tekst i dit Word-dokument.

Trin 1: Åbn dit dokument i Word 2010.

Trin 2: Brug musen til at vælge den tekst, du vil centrere. Du kan markere al teksten i dit dokument ved at trykke på Ctrl + A på dit tastatur.

Trin 2: Klik på Hjem fanen øverst i vinduet.

Trin 3: Klik på Centrum knappen i Afsnit sektion af båndet øverst i vinduet.

Du kan også centrere fremhævet tekst ved at trykke på Ctrl + E på dit tastatur.

Bemærk, at hvis dit dokument er opdelt i flere kolonner, vil din tekst blive centreret inde i den kolonne, som den er i.

Centrer tekst lodret i Word 2010

Følgende trin centrerer din dokumenttekst lodret på siden. Der er to muligheder for, hvordan dette kan anvendes. Den første mulighed er at centrere teksten lodret for hele dokumentet. Den anden mulighed er at centrere teksten lodret fra dette punkt fremad. Vi vil påpege, hvor du skal foretage dette valg i nedenstående trin.

Trin 1: Åbn dokumentet i Word 2010.

Trin 2: Klik på Sidelayout fanen øverst i vinduet.

Trin 3: Klik på Sideopsætning knappen i nederste højre hjørne af Sideopsætning sektion af navigationsbåndet.

Trin 4: Klik på Layout fanen øverst på Sideopsætning vindue.

Trin 5: Klik på rullemenuen til højre for Lodret justering, og vælg derefter Centrum mulighed. Hvis du kun ønsker at anvende dette lodrette center fra dette punkt i dokumentet og frem, så klik på rullemenuen til højre for Ansøg til og vælg Dette punkt fremad mulighed.

Stejl 6: Klik på Okay knappen nederst i vinduet for at anvende din lodrette centrering.

Har du brug for at udskrive et langt dokument, og du vil spare noget papir? Overvej at udskrive to sider på ét ark i Word 2010 for at halvere dit papirforbrug.