Hvorfor roterer skærmen ikke på min iPad?

Forsøger du at dreje din iPad-skærm for at se noget, men iPad'en nægter at skifte fra stående retning? Denne adfærd opstår, fordi "Portrait Orientation Lock" er blevet aktiveret på din iPad. Denne funktion er nyttig, når du læser noget og ikke vil have din iPad til at rotere, mens du justerer din position, men det kan være problematisk, når du rent faktisk vil se noget i liggende retning på enheden.

Vores guide nedenfor viser dig, hvor du kan finde portrætorienteringslåsen, så du kan deaktivere den på din iPad og bruge den i liggende tilstand.

Deaktivering af portrætorienteringslås på en iPad i iOS 9

Trinene nedenfor antager, at portrætorienteringslåsen i øjeblikket er aktiveret på din iPad. Det er dog muligt, at enhedsretningen ikke er låst, og at en app du bruger er sat op til kun at blive vist i stående retning og vil derfor aldrig rotere, uanset orienteringsindstillingerne på enheden. Den nemmeste måde at teste dette på er at afslutte appen og derefter rotere iPad'en, mens du er på startskærmen. Hvis portrætretningslåsen ikke er aktiveret, skal skærmen justeres for at vise docken nederst på skærmen.

Sådan slår du portrætorienteringslåsen fra på din iPad i iOS 9 –

  1. Tryk på Hjem knappen under din skærm for at navigere til startskærmen.
  2. Stryg op fra bunden af ​​skærmen. Dette vil åbne Kontrolcenter.
  3. Tryk på låseikonet øverst i kontrolcenteret for at deaktivere portrætretningslåsen.

Disse trin er også vist nedenfor med billeder –

Trin 1: Tryk på Hjem knappen under din iPad-skærm for at afslutte alle apps og vende tilbage til startskærmen.

Trin 2: Stryg op fra bunden af ​​skærmen. Dette vil åbne Kontrolcenter.

Trin 3: Tryk på ikonet med en lås omkranset af en pil. Portrætretningslås er slået fra, når dette ikon er gråt, og det er slået til, når ikonet er hvidt. Hvis du ser en klokke i stedet for en lås, så er indstillingen af ​​sidekontaktens funktion blevet ændret på din iPad. Du kan læse her for at lære, hvordan du justerer sidekontaktfunktionen, så du kan deaktivere orienteringslås fra kontrolcenteret.

Er der en funktion på din iPad, som du ikke kan finde, men gerne vil kunne bruge? Det er muligt, at funktionen blev introduceret i en iOS-version, der er højere end den, der i øjeblikket er på din iPad. Lær, hvordan du tjekker for iOS-opdateringer på en iPad for at se, om der er en tilgængelig til din enhed.