Sådan viser du kolonner i Excel

Sidst opdateret: 16. august 2018

At lære at vise kolonner i Excel er vigtigt for alle, der har data i deres regneark, som de muligvis skal skjule for deres publikum. Hvis du skjuler en kolonne, kan du efterlade data i et regneark, samtidig med at det gør det sværere at se eller ved et uheld redigere dem.

Microsoft Excel er et uendeligt nyttigt program med diverse værktøjer og funktioner, der gør det ideelt til en række forskellige scenarier. Men et problem, du kan støde på, er simpelthen, at dit regneark har for mange data, og at vigtige oplysninger er i celler, der er væk fra skærmen. En løsning på dette problem er at skjule kolonner i dit regneark, der kan indeholde mindre vigtige oplysninger. Skjulning er et at foretrække frem for sletning, fordi de skjulte kolonner stadig er i regnearket, hvilket gør det muligt at bruge dem i formler uden at forstyrre formlens outputceller. Men processen til at vise kolonner i Excel 2013 er ikke umiddelbart indlysende, så fortsæt med at læse nedenfor for at lære, hvordan du vise kolonner i Excel.

Sådan viser du alle kolonner i Excel

Hvis du modtager et Excel-regneark fra en anden, der indeholder skjulte kolonner, er det ikke altid umiddelbart indlysende. Der er dog to måder, hvorpå du kan finde skjulte kolonner. Den første er, at de kolonner, der vises, ikke vil være i alfabetisk rækkefølge. For det andet vil kolonnekanten for en synlig kolonne se anderledes ud, når der er en skjult kolonne på hver side af den. Du kan se et eksempel på begge disse signaler på billedet nedenfor.

Eksempel på skjulte kolonner

Så nu hvor du ved, hvordan du identificerer, hvornår kolonner er blevet skjult, kan du bruge nedenstående trin til at vise disse kolonner i Excel. Jeg bruger Microsoft Excel 2013 i nedenstående trin, men disse trin fungerer også i andre versioner af Excel.

Trin 1: Åbn projektmappen, der indeholder de kolonner, du vil vise.

Trin 2: Klik på det øverste venstre hjørne af regnearket for at vælge hele arket. Bemærk, at du klikker på mellemrummet mellem bogstavet "EN" og nummeret "1”, der er identificeret på billedet nedenfor.

Vælg hele Excel 2013-regnearket

Trin 3: Højreklik på et af de fremhævede kolonnebogstaver, og vælg derefter Vis frem mulighed.

Højreklik på et valgt kolonnebogstav, og klik derefter på Vis

Sådan viser du kun nogle af dine skjulte kolonner i Excel

Hvis du kun ønsker at vise bestemte kolonner, så kan du vælge kolonnerne på hver side af de skjulte kolonner. For eksempel kolonner C, D og E er skjult på billedet nedenfor. Jeg vil kun vise disse kolonner, så jeg vælger kolonner B og F i stedet for hele arbejdsarket.

Vælg kun nogle kolonner

Trin 3: Højreklik på en af ​​de fremhævede kolonner, og klik derefter på Vis frem mulighed.

Højreklik, og vælg derefter indstillingen "Vis".

Ved at følge trinene i dette afsnit for kun at vise nogle af dine kolonner, vil enhver af dine andre skjulte kolonner i dette regneark forblive sådan.

Sådan viser du kolonner i Excel ved hjælp af en tastaturgenvej

Trinnene i dette afsnit viser dig, hvordan du bruger en kombination af taster på dit tastatur til at vise dine skjulte kolonner.

Trin 1: Vælg kolonnerne omkring de kolonner, du ønsker at vise. Alternativt kan du klikke på knappen mellem rækkeoverskrift 1 og kolonneoverskrift A for at vælge hele regnearket.

Vælg kolonnerne omkring kolonnerne for at vise dem

Trin 2: Tryk Ctrl + Shift + 0 på dit tastatur. Bemærk, at du skal trykke på 0-tasten øverst på tastaturet, ikke på det numeriske tastatur.

Hvis du har overvejet at få flere kopier af Office 2013 til hjemmet eller arbejdet, bør du overveje abonnementsmuligheden. Det har en lavere startpris, tillader flere computerinstallationer, der kan administreres, plus det giver dig adgang til hele Office-pakken af ​​programmer i modsætning til kun Word, Excel og PowerPoint.

Hvis du leder efter en god måde at forenkle processen med at se og opsummere dine data, bør du overveje at bruge pivottabeller. De er meget nyttige i mange forskellige situationer og kan erstatte en masse komplicerede formler og manuelle matematiske operationer.