Sådan ændres retningen af ​​tekst i Word 2013

Sidst opdateret: 13. marts 2019

Microsoft Word har en masse mulige applikationer bortset fra simpel dokumentoprettelse. For eksempel kan du bruge det til at oprette et nyhedsbrev eller en flyer, som vil inspirere dig til at ændre din tekst på måder, som typisk dokumentredigering måske ikke kræver.

En sådan ændring er muligheden for at ændre den retning, som din tekst er orienteret i. Dette er ikke muligt i hoveddokumentets brødtekst, men du kan bruge tekstbokse til at placere og rotere tekst efter behov. Vores guide nedenfor viser dig, hvordan du opretter og udfylder et tekstfelt, og brug derefter et par forskellige muligheder til at rotere teksten i boksen.

Skift tekstretning i Word – Hurtig oversigt

  1. Klik Indsæt øverst i vinduet.
  2. Klik på Tekstboks knappen og vælg en tekstboks, der skal indsættes.
  3. Tilføj din tekst til tekstboksen.
  4. Klik på Tegneværktøjsformat fanen.
  5. Vælg Tekstretning knappen, og vælg derefter den ønskede indstilling.

For yderligere information, herunder billeder til disse trin, skal du fortsætte til afsnittet nedenfor.

Ændring af retningen af ​​tekst i en tekstboks i Word 2013

Trinene nedenfor viser dig, hvordan du opretter en tekstboks, tilføjer tekst til den og derefter ændrer retningen på den tekst. Din tekst kan enten være vandret (standard), den kan roteres 90 grader, eller den kan roteres 270 grader.

  1. Åbn dit dokument i Microsoft Word 2013.
  1. Klik på Indsæt fanen øverst i vinduet.
  1. Klik på Tekstboks knappen i Tekst sektionen af ​​båndet, og vælg derefter enten en af ​​standardtekstboksindstillingerne, eller klik på Tegn tekstboks knappen for at indsætte en brugerdefineret.
  1. Indtast den ønskede tekst i tekstboksen.
  1. Bekræft, at Format fanen under Tegneværktøjer er valgt, og klik derefter på Tekstretning knappen og vælg den foretrukne retning af teksten.

Hvis du gerne vil have retningen af ​​din tekst til at være anderledes end en af ​​standardindstillingerne, kan du også klikke på rotationshåndtaget på tekstboksen og trække det, indtil din tekst er placeret korrekt.

Sådan tilføjes højre-til-venstre tekstretningsknappen i Word

Hvis du i stedet skal skifte fra venstre mod højre til højre mod venstre, når du indtaster tekst i dokumentets brødtekst, så er der nogle handlinger, du skal foretage dig først.

Trin 1: Klik på Fil fanen øverst til venstre i vinduet.

Trin 2: Klik på Muligheder knappen i venstre kolonne.

Trin 3: Vælg Sprog fanen.

Trin 4: Klik på Tilføj yderligere redigeringssprog rullemenuen, vælg et sprog fra højre mod venstre, og klik derefter på Tilføje knap.

Trin 5: Klik Okay nederst i vinduet. Bemærk, at du skal genstarte Word for at denne ændring træder i kraft.

Trin 6: Klik på Tekstretning fra højre til venstre knappen i Afsnit afsnit af Hjem fanen.

Er der tekst i dit dokument, som du ikke ønsker skal være synlig, men du ikke er klar til at slette den? Lær, hvordan du skjuler tekst i Microsoft Word 2013, og giv dig selv en ny mulighed for at formatere din tekst.