Hvorfor virker mine piletaster ikke i Excel 2013?

I stedet for at bruge musen til at klikke mellem de forskellige celler i dit regneark i Excel 2013, har du måske fundet ud af, at piletasterne på dit tastatur kan være et praktisk middel til navigation. Men hvis du forsøger at bruge dem til at flytte mellem dine celler, og de kun ser ud til at flytte hele regnearket, så er det nemt at blive frustreret.

Dette sker, fordi Scroll Lock er aktiveret på din computer. Dette er en tast, der typisk findes i øverste højre hjørne af et standardtastatur, og det er nemt at trykke på den ved et uheld. Hvis du dog ikke har en Scroll Lock-tast, skal du bruge en anden funktion på din Windows-computer for at slå den fra.

Sådan får du piletasterne til at virke igen i Excel 2013

Trinene nedenfor antager, at dine piletaster i øjeblikket ikke virker, når du forsøger at navigere gennem cellerne i dit regneark.

Metode 1 – Find og tryk på Scroll Lock tasten på dit tastatur.

Hvis dit tastatur ikke har en Scroll Lock tasten, så skal du åbne Windows virtuelle tastatur i stedet.

Metode 2 – Klik på Start knappen i nederste venstre hjørne af skærmen, klik inde i søgefeltet, og skriv derefter Skærmtastatur og tryk Gå ind på dit tastatur.

Klik på ScrLk knappen i nederste højre hjørne af tastaturet for at slå det fra. Du vil være i stand til at bruge pilene til at navigere i dit regneark, når den tast er sort, som den er på billedet nedenfor.

Har du et stort regneark, men skal du kun udskrive nogle af rækkerne eller kolonnerne? Lær, hvordan du bruger funktionen Udskriv område i Excel 2013 og udskriver kun de data, du har brug for.