Sådan tilføjes et hyperlink i Google Docs

Dokumenter, som du opretter i Google Docs, kan tjene en række formål, men et fællestræk, som de deler, er ønsket om at informere deres læsere om noget. Dette kan tage form på en række forskellige måder, herunder tilføjelse af ressourcer, der kan give yderligere oplysninger om et specifikt emne. En måde, du kan gøre dette på, er ved at tilføje et hyperlink til dit dokument.

Links findes i mange typer indhold, og de er nyttige, fordi de giver en enkel måde for en læser at navigere til en bestemt webside, der er relevant for det, de læser. Vores guide nedenfor viser dig, hvordan du tilføjer et hyperlink til et dokument, som du skriver i Google Docs.

Sådan opretter du et link i Google Docs

Trinnene i denne artikel blev udført i Google Chrome-webbrowseren. Når du har gennemført denne artikel, har du tilføjet et klikbart link til dit dokument, som en læser vil kunne klikke på for at åbne et link på internettet.

Trin 1: Gå til dit Google Drev på //drive.google.com/drive/my-drive og åbn det dokument, som du gerne vil tilføje et hyperlink til.

Trin 2: Vælg teksten i dokumentet, som du vil tilføje hyperlinket til. Dette omtales også som "ankertekst."

Trin 3: Klik på linkknappen i den grå værktøjslinje over dokumentet.

Trin 4: Indtast (eller indsæt) linkadressen i feltet Link, og klik derefter på det blå ansøge knap.

Føjede du ved et uheld et link til det forkerte sted i dit dokument, eller peger linket til en anden side på internettet, end du gerne vil have? Lær, hvordan du fjerner et link i Google Docs, hvis du ikke har brug for det, eller hvis du gerne vil gøre det om.