Sådan indsætter du et sideskift i Google Docs

Det kan være svært at administrere et dokuments layout i Google Docs, især hvis du skal opfylde visse formateringskrav. Men du vil måske også starte en ny side på et tilpasset sted, hvilket kan lade dig undre dig over, hvordan du indsætter et sideskift i Google Docs.

Google Docs bestemmer naturligvis selv, hvornår det skal tilføje en anden side til dit dokument. Dette sker typisk, når du skriver og er nået til slutningen af ​​den nederste linje på siden.

Men af ​​og til vil du støde på en situation, hvor det automatiske sideskift ikke er lige det, du leder efter, og at du gerne vil starte en ny side på et andet tidspunkt. Det kan du heldigvis opnå ved at indsætte et sideskift i dit dokument. Vores guide nedenfor viser dig, hvordan du tilføjer et sideskift i Google Docs.

Indholdsfortegnelse skjul 1 Sådan indsætter du et sideskift i Google Docs 2 Sådan tilføjer du et sideskift til et dokument i Google Docs (vejledning med billeder) 3 Yderligere metode til at indsætte et sideskift i Google Docs 4 Sådan fjerner du et Google Docs-sideskift 5 Flere oplysninger om sideskift i Google Docs 6 Yderligere kilder

Sådan indsætter du et sideskift i Google Docs

  1. Åbn dokumentet.
  2. Vælg punktet for pausen.
  3. Klik Indsæt.
  4. Vælge Pause, derefter Sideskift.

Fortsæt med at læse nedenfor for at få yderligere oplysninger om indsættelse af et sideskift i Google Docs, inklusive billeder af disse trin.

Sådan tilføjes et sideskift til et dokument i Google Docs (vejledning med billeder)

Trinnene i denne artikel blev udført i Google Chrome-versionen af ​​Google Docs. Hvis du udfører trinene i denne vejledning, tilføjes et sideskift til et punkt i dit dokument. Bemærk, at dette kan øge sideantallet i dit dokument baseret på, hvor sideskiftet er tilføjet.

Trin 1: Gå til dit Google Drev på //drive.google.com/drive/my-drive, og åbn det dokument, som du vil tilføje et sideskift til.

Trin 2: Klik på det punkt i dokumentet, hvor du ønsker at placere sideskiftet.

Trin 3: Klik på Indsæt fanen øverst i vinduet.

Trin 4: Klik på Sideskift mulighed.

I nyere versioner af Google Docs skal du først vælge "Break" for at se listen over tilgængelige pausemuligheder.

Bemærk, at du også kan tilføje et sideskift til dit dokument med en tastaturgenvej, som vi vil diskutere i næste afsnit.

Yderligere metode til at indsætte et sideskift i Google Docs

Hvis du bruger mange sideskift i Google Docs, leder du måske efter en hurtigere måde at gøre dette på, såsom en kombination af taster på dit tastatur.

Heldigvis er der en tastaturgenvej til sideskift i Google Docs.

Hvis du placerer markøren på det punkt i dokumentet, hvor du vil have sideskiftet, skal du trykke på Ctrl + Enter på dit tastatur, så indsætter Google Docs et sideskift på det sted.

Står dit dokument med sidetal, men vil du også gerne have oplysninger om det samlede antal sider i dokumentet? Lær, hvordan du tilføjer et sideantal i Google Docs og får sidetal, der har formatet "Side X af Y".

Sådan fjerner du et sideskift i Google Docs

Hvis du manuelt har tilføjet et sideskift i Google Docs, skal du muligvis fjerne det, hvis layoutet på dit dokument ændres.

Heldigvis kan du fjerne et sideskift i Google Docs ved at placere din markør under skiftet og derefter trykke på tilbagetasten, indtil skiftet er blevet slettet.

Flere oplysninger om sideskift i Google Docs

Mens sideskift i et dokument kan være nyttige til at hjælpe med at kontrollere, hvilke oplysninger der vises på hvilken side, kan de forårsage en masse problemer hen ad vejen, hvis du justerer dine sidemargener eller beslutter dig for at ændre antallet af kolonner i dokumentet. Mens Microsoft Word inkluderer en mulighed for dette som standard, skal du downloade en annonce til Google Docs, hvis du ønsker at se formateringsmærker der. Dette kan dog være det værd, hvis du støder meget på dette problem, især når du administrerer eksisterende sideskift i dokumentet.

Når du lærte om sideskift i Docs, har du måske også bemærket, at der var en mulighed i denne menu for noget, der hedder "Sektionsskift".

Et afsnitsskift fungerer lidt anderledes end et sideskift, idet det giver dig mulighed for at oprette forskellige dele af dit dokument. Du kan enten bruge indstillingen Sektionsskift (næste side), hvis du vil oprette en sektion og starte den på en ny side, eller du kan vælge indstillingen Sektionsskift (kontinuerlig), hvis du vil starte sektionen et sted i midten af ​​en side.

Sektionsskift giver en vis ekstra fleksibilitet med dit dokumentlayout og kan være nyttige i længere dokumenter eller dokumenter, der har en række adskilte dele.

Yderligere kilder

  • Sådan fjerner du et sideskift i Google Docs
  • Sådan tilføjer du en side på Google Docs Mobile
  • Sådan laver du Google Docs liggende
  • Sådan indsætter du en vandret linje i Google Docs
  • Sådan deler du et Google-dokument i to
  • Sådan indsætter du tekstboks – Google Docs