Sådan sletter du Google Docs-dokumenter

Dokumenter, som du opretter i Google Docs, gemmes i dit Google Drev, så du kan få adgang til dem hvor som helst. Men Google Drev rummer ikke kun dine Google Docs-dokumenter; den rummer også regneark, som du opretter i Google Sheets, diasshow, som du opretter i Google Slides, samt andre typer filer, som du har uploadet fra din computer.

Det kan faktisk være nyttigt at tænke på Google Drev som en anden harddisk eller mappe på din computer, da du er i stand til at gemme filer der, som kan tilgås fra enhver internetforbundet enhed med en webbrowser. Ligesom en mappe på din computer, er du i stand til at slette filer, der er blevet tilføjet til Google Drev.

Google Docs-dokumenter gemmes automatisk i Google Drev, hvilket giver dig adgang til dem fra enhver kompatibel enhed med internetforbindelse. Du kan åbne disse dokumenter fra enhver computer, hvor du er logget ind på din Google-konto, og endda mobile enheder som Android- og iPhone-smartphones.

Mens standardmængden af ​​Google Drev-lagerplads giver dig mulighed for at oprette og gemme mange dokumenter, er det muligt, at du løber tør for plads eller simpelthen har for mange dokumenter til nemt at administrere dem alle.

Heldigvis kan du slette dokumenter fra Google Docs ved at slette dem via Google Drev.

Indholdsfortegnelse skjul 1 Sådan sletter du dokumenter på Google Docs 2 Sådan sletter du et dokument fra Google Docs (vejledning med billeder) 3 Kan jeg slette Google Docs-dokumenter permanent? 4 Flere oplysninger om, hvordan du sletter Google Docs 5 Yderligere kilder

Sådan sletter du dokumenter på Google Docs

  1. Log ind på Google Drev.
  2. Klik på det dokument, du ønsker at slette.
  3. Klik på skraldespandsikonet øverst til højre i vinduet.

Fortsæt med at læse vores guide nedenfor for at få flere oplysninger om sletning af et Google Docs-dokument, inklusive billeder af disse trin.

Sådan sletter du et dokument fra Google Docs (vejledning med billeder)

Trinnene i denne artikel blev udført i desktopversionen af ​​Google Chrome-webbrowseren, men vil også fungere i de fleste andre desktop-webbrowsere.

Trin 1: Log ind på Google Drev på //drive.google.com.

Trin 2: Vælg det Google Docs-dokument, der skal slettes.

Trin 3: Klik på skraldespandsikonet øverst til højre i vinduet.

Du kan også vælge en fil, du vil slette, og derefter trykke på Slet tasten på dit tastatur.

Hvis du forsøger at slette noget fra et Google-dokument i stedet for selve en komplet fil, kan du typisk klikke og holde musen nede for at vælge indholdet i dokumentet og derefter trykke på Delete-tasten på dit tastatur. Dette fungerer, uanset om du sletter tom plads inde i et dokument, sidetal eller et sideantal i sidehovedet, eller blot uønsket tekst, der er en del af dokumentet. Du kan endda klikke inde i dokumentet og trykke på Ctrl + A på tastaturet for at vælge alt i dokumentet, og tryk derefter på Delete-tasten for at fjerne det. Du kan også vælge Redigere fra den øverste menulinje og vælg Vælg alle for at vælge alt i dokumentet.

Denne vejledning fortsætter nedenfor med yderligere indhold om dette emne, inklusive oplysninger om, hvordan du permanent sletter et Google Docs-dokument, som du har sendt til papirkurven.

Kan jeg slette Google Docs-dokumenter permanent?

Google-dokumenter, der slettes via Google Drev, slettes som standard ikke for evigt. Dette giver dig en måned til at ombestemme dig og gendanne filen, hvis du faktisk har brug for den, eller til at rette den, hvis filen blev slettet ved et uheld.

Men hvis du er helt sikker på, at du er villig til at miste adgangen til den fil og dens indhold, kan du permanent slette en fil ved at åbne papirkurven, vælge filen derinde og derefter klikke på Slet for evigt papirkurven øverst- højre for vinduet.

Hvis du har brug for at slette flere Google Docs, enten fra Google Drev eller fra din papirkurv, så kan du holde Ctrl-tasten nede på dit tastatur og klikke på hver af de filer, du vil slette. Når de alle er valgt, kan du klikke på skraldespandsikonet eller trykke på Slet knappen på dit tastatur.

Flere oplysninger om, hvordan du sletter Google Docs

Den gratis version af Google Drev giver dig 15 GB lagerplads. Denne plads deles mellem alle de applikationer, der er knyttet til din Google-konto, inklusive Gmail. Hvis du er ved at løbe tør for plads i Google Drev og ikke har mange filer, så er det meget sandsynligt, at det er på grund af Gmail.

Når du har slettet en fil fra Google Drev, har du et par sekunder til at fortryde sletningen fra samme skærm. Bemærk, at der vises en pop op-boks nederst til venstre i vinduet, så du kan fortryde denne sletning, hvis du ønsker det. Hvis du ikke kan se denne pop op, kan du altid gendanne en slettet fil til Google Drev ved at åbne din papirkurv, vælge dokumentet og derefter klikke på ikonet Fjern fra papirkurven.

Dokumenter, som du sletter fra Google Docs, går til din papirkurv, som du kan få adgang til ved at klikke på fanen Papirkurv i venstre side af vinduet. Elementer, som du sletter fra Google Drev og sender til papirkurven, slettes automatisk permanent, når de har ligget i papirkurven i tredive dage.

Ændringer til et Google-dokument gemmes automatisk, men Google Docs giver dig mulighed for at gendanne en tidligere version af et dokument, hvis du har brug for det. Klik på Fil fanen øverst i vinduet, vælg Versionshistorik, derefter Se versionshistorik. Du kan derefter klikke på de tre lodrette prikker ved siden af ​​en tidligere version, som du ønsker at gendanne, og vælge Gendan denne version mulighed.

En nyttig ting ved versionshistorik er, at den giver dig flere muligheder, hvis du skal lave mange ændringer i et dokument. Hvis du tidligere har ændret nogle sideopsætningsindstillinger som sidemargener, eller hvis du har slettet en ekstra side eller uønsket side kun for at finde ud af, at du ved et uheld har slettet alt indhold på en side i nærheden, så kan du ofte løse mange af disse problemer på samme tid ved at vende tilbage til en tidligere version af dokumentet.

For at slette Google Docs-dokumenter fra mobilappen kan du åbne appen, trykke på menuikonet ved siden af ​​et dokument og derefter rulle ned til bunden og vælge Fjerne mulighed.

Hvis du gerne vil slette en Google Docs-fil permanent, skal du blot åbne papirkurven, vælge dokumentet og derefter klikke på skraldespandsikonet igen for at slette dokumentet for altid. Denne artikel forklarer mere om permanent sletning af Google Docs-filer.

Yderligere kilder

  • Sådan ændres margener i Google Docs
  • Sådan tilføjer du gennemstregning i Google Docs
  • Sådan tilføjer du en række til en tabel i Google Docs
  • Sådan indsætter du en vandret linje i Google Docs
  • Sådan skifter du til liggende retning i Google Docs