Sådan får du Safari tilbage på iPhone 13

iPhone har længe inkluderet en række standard-apps, der lader dig bruge enhedens grundlæggende funktionalitet. Dette inkluderer ting som en Indstillinger-app, Telefon-app, Kamera-app, Beskeder, Mail og Safari, Apples standardwebbrowser.

I et stykke tid var du slet ikke i stand til at skjule eller slette disse standardapps, men Apple er blevet lidt mere fleksibel med dette i de seneste versioner af iOS.

Nogle af standardapps kan afinstalleres, såsom GarageBand, mens andre blot kan flyttes til forskellige placeringer. Dette er en af ​​de mere effektive måder at spare plads på en iPhone eller iPad, da nogle af disse apps kan være ret store.

Safari-browseren er en af ​​de apps, der ikke kan afinstalleres, men det er muligt at fjerne den fra startskærmen. Dette giver dig stadig adgang til det fra App-biblioteket ved at trykke på et link eller søge efter det, men du ønsker måske at gendanne det til startskærmen.

Vores vejledning nedenfor viser dig, hvordan du får Safari tilbage på iPhone-startskærmen, så du lettere kan få adgang til den for at gennemse websider på internettet.

Indholdsfortegnelse skjul 1 Sådan tilføjer du Safari til startskærmen fra iPhone-appbiblioteket 2 Sådan gendannes Safari til iPhone-startskærmen (vejledning med billeder) 3 Sådan flytter du adresselinjen tilbage til toppen i Safari-browseren på en iPhone 4 Sådan at slette Safari-appen fra en iPhone-startskærm 5 Sådan ændres skærmtidsindstillinger på iPhone 6 Sådan nulstilles startskærmlayout på iPhone 13 7 Flere oplysninger om, hvordan du får Safari tilbage på iPhone 13 8 Yderligere kilder

Sådan tilføjer du Safari til startskærmen fra iPhone App Library

  1. Stryg til venstre, indtil du når appbiblioteket.
  2. Tryk og hold på Safari ikon.
  3. Vælg Føj til startskærmen mulighed.

Vores guide fortsætter nedenfor med yderligere oplysninger om at få Safari tilbage på iPhone, inklusive billeder af disse trin.

Sådan gendannes Safari til iPhone-startskærmen (vejledning med billeder)

Trinnene i denne artikel blev udført på en iPhone 13 i iOS 15. Denne vejledning antager, at du har fjernet Safari-appen fra startskærmen og gerne vil gendanne den til dens tidligere placering. Vi vil navigere til App Library, hvor du kan finde alle apps på enheden.

Bemærk, at dine Safari-browserdata forbliver på enheden, selvom du har fjernet Safari iPhone-ikonet fra startskærmen.

Trin 1: Naviger til App bibliotek. Det er startskærmen længst til højre.

Du kan komme til App-biblioteket ved gentagne gange at stryge til venstre på startskærmen.

Trin 2: Tryk og hold på Safari ikon.

Hvis du ikke har omarrangeret apps i appbiblioteket, vil de sandsynligvis være i en mappe mærket "Hjælpeprogrammer".

Trin 3: Vælg Føj til startskærmen mulighed.

Hvis dette ikke gendanner Safari-appen til din iPhones startskærm, kan der være noget andet, der påvirker appen. Vores guide fortsætter nedenfor med nogle potentielle løsninger på dette problem, herunder arbejde med skærmtid og søgning efter appen i App Store.

Sådan flyttes adresselinjen tilbage til toppen i Safari-browseren på en iPhone

I versioner af iOS før iOS 15 var adresselinjen øverst på skærmen i Safari-appen.

iOS 15 flyttede det dog til bunden. Dette har den ekstra fordel, at det giver dig mulighed for at swipe mellem dine faner, men du kan muligvis ikke lide denne ændring.

Heldigvis kan du gendanne adresselinjen til toppen af ​​skærmen som i tidligere versioner af Safari.

  1. Åben Indstillinger.
  2. Vælge Safari.
  3. Vælg Enkelt faneblad under Faner.

Når du nu går tilbage til Safari, skulle du være i stand til at indtaste søgetermer og webadresser øverst på skærmen i stedet for bunden, som du plejede at kunne gøre i iOS 14 og tidligere.

Sådan sletter du Safari-appen fra en iPhone-startskærm

Mens vi har fokuseret på at få Safari-appen tilbage på startskærmen i denne artikel, undrer du dig måske over, hvordan den blev slettet i første omgang. Du kan slette Safari fra startskærmen på din iPhone ved at trykke og holde på Safari-appen og derefter vælge Fjern app mulighed. For Safari og andre standardapps vil du derefter se en pop op, hvor du skal trykke Fjern fra startskærmen.

Dette er den samme metode, som du kan bruge til at slette andre apps på din iPhone. Men for apps, der faktisk kan slettes, vil der være en Slet app mulighed på pop op-vinduet, hvor du kun kunne fjerne Safari-appen fra startskærmen.

Sådan ændres skærmtidsindstillinger på iPhone

Det er muligt at skjule Safari på en iPhone ved at deaktivere den via menuen Skærmtid på enheden. Hvis dette er sket, skal du kende skærmtidsadgangskoden for at gendanne.

  1. Åben Indstillinger.
  2. Vælge Skærmtid.
  3. Vælg Indholds- og privatlivsbegrænsninger.
  4. Tryk på Tilladte apps.
  5. Indtast adgangskoden til skærmtid.
  6. Tænde for Safari.

Omvendt, hvis du forsøger at skjule eller blokere Safari-appen på enheden, kan du gå til denne menu og deaktivere Safari-indstillingen for at skjule den.

Bemærk, at alle med skærmtidsadgangskoden til denne enhed vil være i stand til at skjule eller Safari efter eget ønske. Derfor bør adgangskoden være anderledes end den, der bruges til at logge på enheden.

Sådan nulstiller du startskærmlayout på iPhone 13

En anden måde, hvorpå du kan få Safari-appikonet tilbage på iPhones startskærm, er at nulstille startskærmens layout på enheden. Du kan gøre dette med følgende trin.

  1. Åben Indstillinger.
  2. Vælge Generel.
  3. Vælg Overfør eller nulstil iPhone.
  4. Røre ved Reset.
  5. Tryk på Nulstil startskærmlayout.
  6. Vælge Nulstil startskærmen.

Dette vil gendanne alle standardapps til deres oprindelige placeringer og tilføjer alle dine tredjepartsapps efter dem i alfabetisk rækkefølge.

Hvis du har andre problemer med enheden og blot ønsker at fuldføre Gendan iPhone-proceduren, så er det muligt at få den tilbage til fabriksindstillingerne. For at gøre dette vil du vælge at Slet alt indhold og indstillinger fra den menu i stedet, men det vil i det væsentlige gendanne din iPhone til dens fabriksindstillinger, så det er bedst ikke at fuldføre den handling, medmindre du har prøvet alt andet og er villig til at gå igennem processen med at konfigurere din iPhone igen.

Flere oplysninger om, hvordan du får Safari tilbage på iPhone 13

En nyttig handling, du kan tage, når noget mærkeligt eller uventet opstår på din iPhone, er at genstarte den. Du kan gøre dette ved at holde lydstyrken op og tænd/sluk-knappen på samme tid og derefter stryge skyderen Skub for at slukke til højre. Det vil tage et par sekunder for enheden at slukke, så kan du holde tænd/sluk-knappen nede for at tænde den igen.

Hvis det på en eller anden måde lykkedes dig at afinstallere Safari-appen, så kan du blot geninstallere Safari fra App Store, som du ville med enhver anden app. Du kan gøre dette, hvis du åbner App Store > Søg > skriv "safari" i søgefeltet og vælg det, og tryk derefter på download-ikonet. Denne metode til at geninstallere Safari-appen er lidt anderledes end at installere en ny app, fordi du allerede har "købt" Safari-appen.

Hvis Safari-appen stadig er installeret på enheden, vil der være en "Åbn"-knap ved siden af ​​den, når du søger efter den i App Store.

Du kan også søge efter Safari-appen på din iPhone eller iOS-enhed ved at stryge ned på din startskærm, som åbner Spotlight Search. Du kan derefter skrive "safari" i søgefeltet og vælge Safari fra listen over søgeresultater.

Når du trykker og holder på Safari-ikonet, er der mulighed for Rediger startskærm i pop op-menuen. Hvis du vælger det, vil der være et lille minusikon øverst til venstre på Safari-ikonet, som også lader dig fjerne Safari-appen fra startskærmen.

Hvis du har ændret standardwebbrowseren på din iPhone til noget andet end Safari og gerne vil gøre det til Safari igen, så følg disse trin.

  1. Åben Indstillinger.
  2. Vælge Safari.
  3. Vælg Standard browserapp.
  4. Tryk på Safari.

Nu skal ethvert link, du trykker på, åbne i Safari i stedet for det, der tidligere var indstillet som standard.

Antallet af prikker nederst på startskærmen angiver antallet af startskærme på din enhed. Dette er det antal gange, du skal stryge til venstre for at nå appbiblioteket.

En anden måde at gendanne enheden på er at forbinde iPhone til din computer, som starter iTunes. Der kan du foretage valg til iPhone fra venstre sidebjælkemenu, herunder at gendanne den til fabriksindstillingerne eller gendanne sikkerhedskopifiler gemt via iTunes.

Yderligere kilder

  • Sådan tillades pop-ups i Safari på en iPhone 7
  • Sådan roterer du skærmen på iPhone 7
  • Hvor er Internet Explorer på min iPhone 5?
  • Sådan forbinder du Spotify til Google Maps på en iPhone 11
  • Sådan scanner du QR-koder på en iPad
  • Sådan anmoder du om skrivebordswebsted på iPhone 13