Sådan tilføjes tekst i Photoshop CS5

Sidst opdateret: 21. december 2016

Skal du lave en grafik til en præsentation eller en hjemmeside, og vil du gerne tilføje tekst til det billede i Photoshop? Det er noget, du kan gøre i et program som Microsoft Word, men det kan være svært at få helt rigtigt, og resultatet kan ikke nemt deles som et enkelt billede. Heldigvis er billedredigeringsprogrammer som Adobe Photoshop meget bedre egnede til denne slags opgaver.

Adobe Photoshop CS5 har et tekstredigeringsværktøj, der dog gør det muligt for dig at skrive tekst på et billede. Du kan endda gemme det i et format, der er nemt at redigere senere, hvis du vil gå tilbage og redigere den tekst, du har tilføjet til dit billede.

Sådan tilføjer du tekst i Photoshop - Oprettelse af et tekstlag

Trinene nedenfor giver dig en grundlæggende forståelse af, hvordan tilføjelse af tekst fungerer i Photoshop. Da du sandsynligvis opretter dette billede, så du kan bruge det et sted som Word, Powerpoint eller et websted, vil vi også gemme billedet som en JPEG-fil, når vi er færdige. Du bør også overveje at gemme billedet i Photoshops standard PSD-filformat, da det giver dig mulighed for at redigere tekstlaget individuelt senere. Fortsæt nedenfor for at lære, hvordan du tilføjer tekst i Photoshop.

Trin 1: Åbn det billede, du vil tilføje tekst til.

Trin 2: Klik på Vandret typeværktøj i værktøjskassen i venstre side af vinduet.

Trin 3: Klik på det sted i billedet, hvor du vil tilføje teksten. Dette vil oprette et nyt tekstlag.

Trin 4: Indtast den tekst, du vil tilføje til billedet. Det ser måske ikke rigtigt ud endnu, men det er ok. Vi vil herefter ændre teksten.

Trin 5: Tryk Ctrl + A på dit tastatur for at markere al teksten i laget. Du kan også bruge musen til at markere en del af teksten, hvis du ikke ønsker at ændre hele teksten på laget.

Trin 6: Brug skrifttypeindstillingerne på værktøjslinjen øverst i vinduet til at justere indstillinger som punktstørrelse, skrifttypestil og skriftfarve.

Trin 7: Foretag yderligere ændringer af teksten ved at bruge Karakter vindue i højre side af vinduet. Hvis vinduet Tegn ikke er synligt, skal du klikke Vindue øverst på skærmen, og klik derefter på Karakter mulighed. Bemærk, at du også kan tilføje lagstile til tekstlaget, hvis du vil tilføje en skygge eller glød for at gøre teksten lettere at læse. For eksempel bruger jeg en skygge til min tekst i eksempelbilledet nedenfor.

Du skal så have et færdigt tekstlag, hvilket betyder, at du er klar til at gemme din kreation som en JPEG, så du kan bruge den andre steder.

Trin 8: Klik Fil øverst i vinduet, og klik derefter Gem som.

Trin 9: Vælg et navn og en placering til billedet, klik på rullemenuen til højre for Filtype, og vælg derefter JPEG mulighed. Du kan derefter klikke på Gemme knappen og derefter for at gemme billedet.

Trin 10: Brug skyderen til at justere kvaliteten af ​​JPEG (lavere tal resulterer i mindre filstørrelser, men reduceret billedkvalitet), og klik derefter på Gemme knap.

Du har nu en JPEG-kopi af dette billede, som kan føjes til en lang række programmer. Hvis du ønsker at kunne redigere teksten nemt i fremtiden, så bør du også gemme en kopi af dette billede i Photoshop (.PSD) filformat. Det vil bevare de separate lag og lagegenskaber, som du har angivet på dit billede. JPG-billeder er enkeltlagsfiler og vil ikke have redigerbare tekstindstillinger, hvis du åbner JPEG i Photoshop senere.

Resumé – Sådan tilføjer du tekst i Photoshop

  1. Åbn dit billede i Photoshop.
  2. Klik på Teksttype værktøj i værktøjskassen.
  3. Klik på det sted på billedet, hvor du vil tilføje teksten.
  4. Indtast teksten.
  5. Trykke Ctrl + A på dit tastatur for at vælge den tekst, du lige har indtastet.
  6. Brug mulighederne i Skrifttype værktøjslinjen og Karakter vindue for at formatere din tekst.
  7. Gem filen, når tekstlaget er færdigt.

Hvis du laver noget, der skal sendes til en printer, så har de måske bedt dig om at rasterisere dine tekstlag. Lær mere om rastrering af tekst i Photoshop, og gør det nemmere for andre at arbejde med de filer, du har oprettet.