Sådan centreres et lag i Photoshop CS5

Der er mange justeringer, du kan foretage på et billede i Photoshop. Nogle af disse justeringer skal udføres manuelt, mens andre kan udføres automatisk. Et sådant formateringsvalg involverer at centrere et lag på dit lærred. Mens du manuelt kan trække lagobjekter til midten, leder du måske efter et værktøj, der lader dig centrere et lag i Photoshop med lidt mere præcision.

Manuel centrering af objekter i Photoshop kan være vanskelig. Det kan i første omgang virke som om objektet er centreret på dit lærred, kun for dig at printe billedet eller bruge det til et projekt og opdage, at det ikke er centreret. Hvis du nogensinde har prøvet at centrere noget i et dokument ved hjælp af mellemrum eller tabulatorer, har du måske allerede stødt på dette problem.

Heldigvis har Photoshop CS5 nogle værktøjer, der vil hjælpe dig med at centrere dine lag lodret eller vandret. Vores guide nedenfor viser dig hvordan.

Indholdsfortegnelse skjul 1 Sådan centreres lag – Photoshop 2 Sådan centreres et lag lodret eller vandret i Photoshop CS5 (vejledning med billeder) 3 Flere oplysninger om, hvordan du centrerer Photoshop-lag 4 Yderligere kilder

Sådan centreres lag - Photoshop

  1. Åbn Photoshop-filen, der indeholder det lag, du ønsker at centrere.
  2. Klik på laget i Lag panelet, så det er aktivt.
  3. Trykke Ctrl + A på dit tastatur for at vælge hele laget. Du kan også gøre dette ved at klikke Vælg øverst i vinduet, og klik derefter Alle.
  4. Klik på Bevæge sig værktøj i Photoshop-værktøjskassen. Du kan også vælge det ved at trykke på v på dit tastatur.
  5. Klik på Juster lodrette centre eller den Juster vandrette centre knappen nær toppen af ​​vinduet, baseret på hvilken type metode du vil bruge til at centrere indholdet af dit lag.

Vores guide fortsætter nedenfor med yderligere oplysninger om centrering af lag i Photoshop, inklusive billeder af disse trin.

Sådan centreres et lag lodret eller vandret i Photoshop CS5 (vejledning med billeder)

Trinnene i denne artikel viser dig, hvordan du vælger et lag i Photoshop og derefter centrerer indholdet af laget, så det er justeret vandret eller lodret med lærredet. Du kan dog ikke centrere et låst lag, såsom baggrundslaget, der er en del af mange Photoshop-filer. Hvis du skal centrere et låst lag, så følg denne vejledning for at fjerne låsen.

Trin 1: Åbn din Photoshop-fil.

Trin 2: Vælg det lag, du ønsker at centrere fra Lag panel.

Hvis panelet Lag ikke er synligt, skal du trykke på F7 på dit tastatur, eller klik Vindue øverst på skærmen, og klik derefter Lag.

Trin 3: Vælg hele laget ved at trykke på Ctrl + A på dit tastatur eller ved at klikke Vælg derefter Alle øverst i vinduet.

Trin 4: Vælg Bevæge sig værktøj ved at klikke på det i værktøjskassen, eller ved at trykke på v på dit tastatur.

Flyt-værktøjet findes normalt øverst i værktøjskassen og er det, der ligner en pil med mindre krydsende pile ved siden af. Ikonet er påpeget på billedet nedenfor.

Trin 5: Klik på Juster lodrette centre knappen eller Juster vandrette centre knappen for at anvende den type centrering, du har brug for.

Hvis du vælger en af ​​disse muligheder, kan du flytte dine lagobjekter til de lodrette centre eller de vandrette centre, hvis du klikker på henholdsvis Juster lodret eller Juster vandret.

Er du træt af ved et uheld at klikke på knappen "Gennemse i Bridge" i Photoshop Fil-menuen? Lær, hvordan du skjuler det og forhindrer dig selv i at håndtere frustrationen ved at vente på, at Bridge åbner.

Flere oplysninger om, hvordan du centrerer Photoshop-lag

  • Som nævnt i artiklen er det typisk hurtigere og mere præcist at bruge flytteværktøjet til at finjustere lodrette center og vandrette centre end at forsøge at udføre det manuelt. Du kan hurtigt skifte til Flyt-værktøjet til enhver tid i Photoshop ved blot at trykke på V-tasten på dit tastatur.
  • Du kan skjule eller vise lagpanelet ved at trykke på F7-tasten på dit tastatur.
  • Hvis du vil centrere et lag, men det lag er låst, skal du først låse det op. Du kan gøre dette ved at klikke på låseikonet ved siden af ​​laget og trække det ikon til skraldespanden.

Yderligere kilder

  • Sådan ændrer du størrelsen på et lag i Photoshop CS5
  • Sådan vender du et lag i Photoshop CS5
  • Sådan omdøbes et lag i Photoshop CS5
  • Sådan udfyldes et baggrundslag i Photoshop CS5
  • Photoshop afrundet rektangel – Sådan laver du et i Photoshop CS5
  • Bring et lag til toppen i Photoshop CS5